Kafferesan del 3 - Malmö

Vi anlände till Malmö framåt kvällen och mötte upp Fabian med flera på Te & kaffehuset för att dricka mer kaffe. Sedan den nya ägaren tog över butiken har de satsat på att erbjuda kaffe från ett flertal Skandinaviska rosterier som till exempel Tim Wendelboe, The Coffee Collective och Koppi. Dagen efter gjorde vi ett återbesök i butiken och blev bjudna på en Panama Geisha bryggd med Clever dripper. Om jag minns rätt så doserade de 30 gram till 350 ml vatten, dvs ganska kraftigt överdoserat. Lite för mycket nyponsmak för min del men annars en trevlig kopp.




Precis brevid butiken ligger Café 14 där Luis serverar sallader, mackor och kaffe från Love Coffee. Om man är extra snäll kan man även bli bjuden på en Chemex. Luis som har byggt upp hela caféet från grunden har dock valt att sälja verksamheten och från och med nu i dagarna så tar de nya ägarna över. Vi får hoppas att Luis är tillräckligt kaffeberoende och stannar kvar i branschen.


Vi drack även kaffe på Solde Kaffebar. Solde som numera också rostar åt sig själva men även andra som Bar Italia, Djäkne och Bastard. Dan Stenqvist med sällskap tittade förbi och bjöd oss på trevligt sällskap.


Nästa stopp, Stinshuset, där Lilla kafferosteriet rostar sitt kaffe och som visade sig vara en riktigt häftig lokal fullproppad med spännande rostgrejer.




En kort promenad inåt stan och vi hamnade på Lilla Kafferosteriets café. Här drack vi äkta guldbryggt kaffe och hängde i lilla kaffebaren. Även här överdoserades kaffet. Tror det var hela 30 gram grovmalt kaffe till en kopp på ca 25 ml.




En snabb enkel hann vi också med på det nyöppnade stället Djäkne.




Det här blev ett ganska trist inlägg. Lite som att titta på någons semesterbilder :) Om man ska jämföra Stockholm med Skåne så är kaffebarerna större, människorna lite mer avslappnade och kaffet smakar ungefär som i Stockholm. Jag får avsluta med att säga tack till alla trevliga människor som vi träffade!

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

4 Responses to Kafferesan del 3 - Malmö

Otto Emauelsson sa...

Perfekt! Ska till Malmö i veckan och behövde tips om bra kaffeställen, tack!

Fabian sa...

Vad fan har hänt i Stinshuset?! Har ändå varit där ett antal gånger, men den fascistoida ordningen har inte upplevts... :D

Stort tack för besöket, var riktigt kul att vi kunde styra upp en, vad det visade sig, rätt så rejäl koppning!

/Fabian

Kristian sa...

Kul att folk tar sig tid för en sådan resa som ni gjorde.
Tack för besöket så ses vi snart.
Kristian

Henrik sa...

Jättekul att besöka Malmö! Skulle varit kul att spendera lite mer tid på rosteriet, men får bli en annan gång. Koppningen var riktigt kul! Hoppas att göra ett nytt besök under hösten.

Använder Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.