Kafferesan del 2 - Koppi

Vi lämnade Gusto och Växjö för att ett par timmars senare vara framme hos Koppi i Helsingborg. För mig som var förstagångsbesökare så blev jag förvånad av deras stora lokal. På Stockholms kaffeställen är det trångt både bakom och framför baren. Hos Koppi var det ljust, rent, luftigt och gott om plats.




Koppi är väl mest känd för sin espresso som överdoseras och körs ganska tight. När vi anlände så började dock Charles med att bjuda oss på ett kaffe från Costa Rica bryggt i ett Hario V60-filter. Till skillnad från Malmö så doserades denna enligt de klassiska reglerna 6 gram per dl.


Även baristan Axel bryggde en V60 under med stort fokus.


Det största problemet med ett besök som detta är att det finns mycket kul att prova och risken för koffeinöverdos är överhängande. Något som jag ångrar att jag inte provade är deras kaffe tonic. En espresso som serveras i ett glas med is och tonic helt enkelt.

24 timmar senare återvände vi till Koppi och lyckades pricka in deras tisdagskoppning. På bordet stod det kaffe från Koppi men också från Espresso Lab (Sydafrika) och Kaffismidja (Island). Bland dessa var det ett kaffe som stack ut, en geshia från Hacienda La Esmeralda. Inte oväntat så smakade denna strålande gott!

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Använder Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.