Det är otroligt kul att vi har internet och på bara några timmar kan arrangera en koppning med en handfull deltagare. Idag så hamnade vi på Espresso House på Sveavägen där John Dester precis hade avslutat sitt skift. Jag hade med mig lite kaffe från Maastrichtresan och de flesta andra deltog också med kul kaffe. Det som vi koppade var följande.
Gethumbwini, Kenya från Johan & Nyström
Fina Santa Teresa, Panama (Geisha) från Intelligentsia Coffee
Sidamo, Etiopien från Koffiebranderij OR (Belgien)
Buremera COE #21, Rwanda från da Matteo
Shakiso, Etiopien (Provrost) från Drop Coffee
Nyeri, Kenya från The Coffee Collective
Chiapas, Mexico från Blue Bottle Coffee
Ndiara, Kenya från Terroir Coffee
Fazenda Paraiso, Brasilien från Has Bean
Kenya från Coffee Nation
De som smakade bäst var Geishan från Intelligentsia och Kenyan från J&N. Även Drop Coffees Shakiso var fint bärig och Coffee Collectives Kenya hade en fin syra med nypontoner. Den senare hade jag svårt för men var poppis bland andra.
Som vanligt är det intressant att följa kaffet när det sjunker i temperatur. En del blir bättre medan en del blir riktigt tråkiga. Håll ett öga på STHLM Coffee Crew på Facebook och häng på eller bjud in till nästa koppning.
Search
Categories
- Bryggkaffe (7)
- Espresso (10)
- Kaffe (6)
- Kaffebar (4)
- Kafferostare (1)
- Specialkaffe (12)
- Stockholm (11)
- Utlandet (5)
Om Kaffestockholm
Jag som skriver här heter Henrik, gillar kaffe och bor i Stockholm. Sedan 2011 driver jag Smakfamiljen.
Jag försöker skriva så objektivt som möjligt om kaffe och Stockholm. På samma sätt som jag gjorde innan jag startade eget. Hör gärna av er med intressanta kaffetips!
Jag försöker skriva så objektivt som möjligt om kaffe och Stockholm. På samma sätt som jag gjorde innan jag startade eget. Hör gärna av er med intressanta kaffetips!
Skicka en kommentar