Barista Cup - del 1

Vi är nu mitt inne i Barista Cup 2011. Imorgon koras vinnaren som får åka till Colombia och representera Sverige i världsmästerskapet. Läs mer om tävlingen på www.scae.se.



I semifinal kan vi bland annat se tre tävlande från Drop Coffee. Här står Oskar och Alexander som väntar på att få använda träningsmaskien.

På plats finns även en bryggbar med bönor från Johan & Nyström och Åre kafferosteri. Idag bryggdes det kaffe med Chemex och surfades på mobilerna.


I fredags vad det seminariedag och ett spontant Brewers Cup. Sju deltagare, varav jag var en, gjorde sitt bästa med den lilla tid vi hade att förbereda oss (ca 12 timmar minus sömn). Bryggmetoder som valdes var presskanna med filtrering genom pappersfilter, Aeropress, Hario V60, Clever Dripper och koppning.


Vinnare blev Emil Eriksson (BC-mästare 2010) som helt enkelt malde 12 gram kaffe i tre koppningsskålar. Kaffet bryggdes i fyra minuter och domarna själva fick bryta ytan och skumma bort resterna. En genialisk enkel metod som presenterades på ett väldigt bra sätt.

Även koppnings SM avgjordes under gårdagen. På tredje plats hamnade Mattias Johnsson, på andra plats Anna Nordström och på första plats hittade ni mig Henrik. Trevligt trevligt!

Läs gärna mer om Barista cup på Jespers blogg eller så.

Posted in , , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Barista Cup - del 1

Linken sa...

Grattis till vinsten!

Använder Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.