Heja Sverige och Norge och Finland!

Skandinavien dominerade hårt i WBC de första åren. Sedan kom de andra länderna i fatt och idag är konkurrensen stentuff. För att bli World Barista Champion 2011 är det viktigaste att inte göra några misstag. Allt måste funka och kaffet måste samtidigt falla domarna på smaken. Inte en lätt uppgift.

I helgen kunde alla smaka kaffe i världsklass hos Drop Coffee där tre nationella vinnare serverade sitt tävlingskaffe.



Håkon Kinn från Norge serverade ett mjukt, aromatiskt och lätt kaffe från Colombia. Finlands Lauri Pipinen serverade en fyllig söt soltorkad Brasilianare. Alexander Ruas serverade en något mer komplex blandning med tydlig syra och sötma. Det var väldigt intressant att få smaka alla tre då de var väldigt olika.

En intressant iakttagelse är att baristornas personlighet återspeglas i deras val av kaffe. Nu känner jag inte dessa baristor utan baserar min teori utifrån deras utseende. Håkon, som har valt ett ganska lätt och elegant kaffe kör med vit elegant skjorta och slips. Lauri som har valt ett lite ruffare soltorkat kaffe har också den lite hårdare stilen med tatueringar o grejer. Alexander som är fotograf, klok och klurig är lite mer komplex som person och har därför valt en blandning med flera sidor att arbeta med. Frågan som återstår att besvaras är vilken typ av personlighet som domarna i WBC tycker representerar en World Barista Champion.

Kör hårt Alexander!

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Heja Sverige och Norge och Finland!

Esmeralda Special 2011 | Schacksvart sa...

[...] man ska fortsätta på det skandinaviska temat så köpte Kaffa (Norge), Johan & Nyström (Sverige), Tim Wendelboe (Norge), Solberg & [...]

Använder Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.