Trifecta i stan



Idag så finns det, vad jag vet, endast en Clover som är i aktivt bruk i Stockholm. Denna finns hos Espressino på Götgatan där det för närvarande serveras kaffe från Koppi. Tyvärr står den i en espressobar med stort fokus på latte och espresso vilket gör att den lätt kommer i skymundan.



Sedan ett par veckor tillbaks har Stockholms Clover fått konkurrens av en Trifecta som finns bara några hundra meter bort. Det är Barista Fair Trade som har skaffat sig denna enkoppsbryggare som ser ganska tjusig ut jämte deras La Marzocco.

Det hela verkar än så länge vara på teststadiet då jag inte hittar någon information om detta på nätet. Det fanns heller Ingen information om bryggmetoden på menyn eller på andra tavlor i lokalen. Kaffet som jag provade (Hunkute) var inte helt klockrent men klart bättre än de senaste två kopparna brygg jag fått från Espresso House.

Det ska bli intressant att följa utvecklingen. Hur många koppar klarar maskinen att leverera per dag och hur mycket tålamod kommer baristorna att ha när kön börjar växa? Finns det egentligen någon fördel med en Trifecta i en kaffebar med högt tryck?

Vill man dricka traditionellt brygg kaffe så kan man bege sig till Drop Coffee. Igår bjöd Erik även på en intressant och trevlig presentation av sin resa till Nicaragua. Det är alltid givande att bli påmind om hur lite koll man har på alla faktorer som ligger bakom en god kopp kaffe.

Posted in , . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Trifecta i stan

Fredrik sa...

Har inte J&N en trifecta i sin konceptbutik med?

Henrik sa...

Det stämmer fint att J&N har en Trifecta i konceptbutiken. Jag ser mer konceptbutiken som ett showroom/lekstuga och inte som en ren kaffeservering. Så tycker inte riktigt att J&N:s maskin räknas.

Fredrik sa...

Det har du en poäng i, lite off topic tycker jag det är tråkigt att så få kaffeställen erbjuder alternativa bryggmetoder. Tyvärr måste bryggkaffe som inte är varmhållet räknas som något ovanligt.

Använder Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.