Kaffebar som blev Kaffe


Kaffebar - Stockholm from Henrik Sandén on Vimeo.
Innan Mellqvist tog över lokalen på Hornsgatan 78 låg här Kaffebar. Barens ägaren Johan Sörman, som bland annat har sagt Här dricker vi kaffe, om ni vill ha ekblad eller hjärtan på skummet får ni gå ner till city, lyckades skapa en hemtrevlig känsla som många uppskattade.

Så här skriver Carl Johan De Geer om Kaffebar i sin bok Jakten mot nollpunkten.
Varje dag på väg till arbetslokalen stannade jag till vid ett litet kafé. Där serverades ett tjockt och tillfredsställande kaffe. Special kallas det, gjord på en dubbel espresso och mycket mjölk. Det är lätt att komma i samspråk med de andra gästerna, kvinnor och män som är både okända och välkända för varandra. Ömsesidigt omtyckta ansikten. Det uppstår en alldeles egen kultur på ett sådant ställe.

Och så vidare. Även Stieg Larsson var stammis här och en hel del andra kändisar.

Ett år efter att Kaffebar hade sålts öppnades stället igen, bara ett stenkast bort från Hornsgatan. Som jag förstår det så är personalen den samma, kaffet det samma och även menyn den samma. Jag har skrivit lite om den nya kaffebaren tidigare men gjorde i veckan ett återbesök. Kaffet kan definitivt smaka bättre men stället är verkligen trevligt och poppis. Förvänta dig dock inga sköna flushljud eller att se några tampers.

Bookmark the permalink. RSS feed for this post.
Använder Blogger.

Search

Swedish Greys - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by LiteThemes.com.