Hej Richard!
Ni har anordnat öppna koppningar i er konceptbutik ett tag nu. Hur har det gått och vilka är det som deltar?
De öppna koppningarna går riktigt bra och har för mig blivit en av dagens höjdpunkter. De är ju ganska opretentiösa och på en lättsam nivå, och jag tror det är just det som gjort dem uppskattade (men samtidigt finns det alltid utrymme för frågor för den vetgirige). Det har varit en oväntad och glädjande bredd på de som varit med och koppat, allt från personer som knappt vet vad kaffe är till de som redan är vana koppare. Och för mig är det roligt och intressant att höra vad folk tycker och känner inför kaffe.
Varför tycker du att man ska komma förbi och delta?
Vi följer en internationell standard när vi arrar en koppning; Man har 12 gram kaffe i varje kopp som är malet lite grövre än bistro, sedan slår man på 95 oC vatten och låter det stå i 3 minuter. Vid brytningen sätter man näsan nära koppen och doftar samtidigt som man rör om kaffet, då får man en intensiv arom. Till sist är det bara att skrapa bort skummet på ytan, vänta några minuter och koppa på. Mitt bästa koppningstips är att koppa ofta, och gärna blint (dvs att man mer eller mindre inte vet vad det är man koppar).
Idag (21/7) var koppningstemat sommarkaffe. Vilket är ditt favoritkaffe i sommar och hur brygger du helst det?
Koppningen sker kl 15.00 i princip varje dag på Swedenborgsgatan 7.
One Response to Richard svarar på koppningsfrågor
Oh vilka bra frågor och vilka bra svar! Mer sånt här!
Skicka en kommentar